تفاوت چسب سیلیکون و پلی یورتان
کاربرد و تفاوت سیلیکون و پلی یورتان
تفاوت چسب سیلیکون و پلی یورتان میتواند تعیینکنندهی انتخاب شما برای یک پروژه مهم باشد. چسب سیلیکون و چسب پلی یورتان، هر دو انواع محبوبی از چسبهای صنعتی هستند که در بسیاری از کاربردها مورد استفاده قرار میگیرند. اما تفاوت اصلی بین این دو نوع چسب در ویژگیها و کاربردهای آنها وجود دارد. به طور خلاصه، تفاوت چسب سیلیکون و پلی یورتان در جنس، انعطافپذیری، مقاومت در برابر شرایط محیطی، و زمان خشک شدن آنها است.
چسب پلی یورتان و سیلیکون از چسب هایی هستند که در دمای بالا و پایین از آنها استفاده می شود. چسب سیلیکون با استفاده از ترکیبات مواد پلیمری و ساختار شیمیایی تولید می شود که باعث شده مقاومت بالایی داشته باشد. چسب سیلیکون به چسب آکواریوم نیز معروف است.
سیلیکون اونیورسال
از این چسب برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت در دمای بالا و پایین برای درزگیری استفاده می شود. چسب سیلیکون یا همان چسب آکواریوم برای درزگیری کناره های کاشی اجرای سینک و روشویی، شیشه های ساختمان، شکاف های سرویس بهداشتی، سطوح مختلف مانند شیشه، سنگ، فلز کاربرد دارد.
از ویژگیهای چسب سیلیکون به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- رنگبندی مختلف چسب
- کاربرد چسب در الکترونیک
- استفاده از آن در دمای بالا تا ۴۰ درجه سانتیگراد
- استفاده از آن در دمای منفی ۷۰ درجه
- مقاومت بالا در برابر رطوبت و نم
- عایق حرارتی
- درزگیری پنجره در زمستان
- مقاومت بالا در برابر اشعه فرابنفش
- قابلیت انعطاف پذیری
تفاوت چسب سیلیکون و پلی یورتان
پلی اروتان شفاف
چسب بلی اورتان و چسب سیلیکون دارای ساختار متفاوتی می باشند ازین رو با چسب های پلیمری دیگر تفاوت دارند و دارای ویژگی های منحصر به فرد و خاصی هستند . چسب سیلیکون برای آینه بسیار کاربرد دارد و به هیچ وجه با جیوه آینه واکنش نشان نمی دهد. همانطور که گفته شد از چسب سیلیکون و پلی اورتان می توان در دمای منفی ۷۰ درجه و بالای ۲۰۰ درجه سانتیگراد استفاده کرد و به عنوان یک چسب فوری چسبندگی بالایی دارند.
علاوه بر آن برای مدت کوتاه تا دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد مقاومت خوبی دارد. مواد شیمیایی بر روی چسب سیلیکون در برابر رطوبت و تغییرات آب و هوایی مقاومت بالایی دارد. اما اتصالاتی که توسط این چسب صورت می گیرد بهتر است که تحت فشار زیادی قرار نگیرد. از همین جهت توصیه میشود از این چسب به عنوان درزگیر استفاده کنید. یکی از چسب های پرکاربرد در صنعت چسب سیلیکون است و به طور کلی به دو دسته خنثی و اسیدی تقسیم می شود.
ویژگی های چسب سیلیکون و پلی اورتان
خنثی
خنثی به ۵ تا ۹۵ درصد رطوبت و همچنین به دمای ۵ تا ۴۵ درجه سانتی گراد نیاز است تا چسب سیلیکون خنثی خشک و محکم شود.
مدت زمانی که چسب خنثی نیاز دارد تا خشک شود ممکن است چند روز طول بکشد و بسته به ضخامتی که دارد خشک می شود.
اگر ضخامت این چسب در حد چند میلی متر باشد پس از یک روز کاملاً خشک خواهد شد.
کاربرد چسب سیلیکون خنثی در مواردی مانند سرامیک پلاستیک فلزات و چسباندن شیشه است این چسب به دلیل دارا بودن فرمولاسیون ویژه قابل استفاده در صنعت هواپیما است.
اسیدی
چسب سیلیکون اسیدی انواع مختلفی دارد و هر کدام از آنها ویژگی ها و کاربرد های خاص خود را دارند.
این چسب در مقایسه با چسب خنثی مقاومت و استحکام بالاتری دارد و برای خشک شدن به زمان کمتری نیاز دارد.
به طور کل فرآیند خشک شدن این چسب نهایتا یک روز است. بیشترین کاربرد چسب سیلیکون اسیدی برای درزگیری پنجره ها است و علاوه بر آن در ساخت آکواریوم، دکوراتیو، کارهای چوبی مانند کابینت سازی و کارهای تزیینی مورد استفاده قرار می گیرد.
اساساً کاربرد این چسب برای سطوح مختلف طبیعی و مسطح استفاده میشود. برای چسباندن سطوحی مانند سرامیک، سنگ، پلاستیک، چوب، شیشه و غیره از این چسب استفاده می شود.
عموما از این چسب برای پر کردن درزها استفاده می شود و در کارهای آب بندی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. چسب سیلیکون مناسب برای مکان هایی است که در معرض رطوبت و نم قرار دارند.
چسب سیلیکون و پلی اورتان
پلی اورتان دسته ای از مواد شیمیایی است و چسب پلی اورتان از چسب های پرکاربردی است که به دلایل مختلفی استفاده می شود. برخی ویژگی های منحصر به فرد چسب پلی اورتان به شرح زیر است؛
مقاومت بالا در برابر رطوبت؛ این چسب از آن جهت که مقاومت بالایی دارد در مکان های در معرض رطوبت و نم استفاده میشود. ویژگی های منحصر به فردی که این چسب دارد باعث شده در بسیاری از موارد استفاده شود.
چسبندگی راحت به مواد مختلف؛ چسب پلی اورتان به راحتی به مواد مختلف می چسبد. از این چسب می توان برای چسباندن مواد مختلف شیشه، سنگ و فلز استفاده کرد.
زمان گیرایی مناسب؛ با گیرایی که این چسب دارد مصرف کننده می تواند به صورت کامل عملیات خود را انجام دهد. یعنی سرعت گیرایی این چسب نه خیلی بالا و نه خیلی پایین است.
چسب کاشی پرسلان چیست؟
طول عمر مفید؛ چسب پلی یورتان طول عمر بالایی دارد و حداقل 10 سال برای شما کارکرد دارد. در این مدت که از این چسب استفاده میکنید هیچگونه ترک خوردگی، تغییر حجم و تعمیر رنگی مشاهده نخواهید کرد و این چسب می تواند ماندگاری و مقاومت خود را به مدت طولانی حفظ کند و در واقع کیفیت این چسب ها بسیار عالی است.
خاصیت رنگ پذیری؛ به دلیل مواد اولیه به کار رفته در چسب پلی اورتان، بیس و پایه آن رنگ ها به خوبی بر روی این چسب می نشینند. در واقع این چسب خاصیت رنگ پذیری بالایی دارد. از مهم ترین کاربرد های چسب پلی اورتان میتوان به عایق بندی، آب بندی لوله ها، آب بندی درزها، صنعت خودروسازی، کانال های آبرسانی، ساخت مبلمان، تولید کفشهای ورزشی، عایق حرارتی در ساختمان ها، مخازن آب آشامیدنی اشاره کرد.
مشخصات چسب های پلی اورتان
چسب پلی اورتان اساساً در دمای بالا استفاده می شود و دمای بالا به راحتی این چسب را ذوب نمی کند و هیچ گونه تغییر شکلی را ایجاد نخواهد کرد.
چسب پلی اورتان مقاومت بالایی از خود در برابر رطوبت نشان می دهد. این ویژگی چسب پلی اورتان باعث شده تا در مواردی مانند سازه های آب بندی و درز های بتن کاربردهای متفاوت و مختلفی داشته باشد. علاوه بر آن از این چسب می توان در نما های فلزی و بتنی ساختمان استفاده کرد.
و در آخر
به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم که دیگر وبلاگهای مارا نیز مشاهده بفرمایید
و همچنین می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر جهت خرید انواع ورق نسوز با مجموعه سیلیکون نسوز تماس بگیرید.
شماره تماس :
۰۹۱۲۳۱۸۸۸۹۰
۰۹۱۲۱۵۸۰۰۳۴
۰۲۱۳۳۹۷۰۹۰۷
ساعت کاری و پاسخگویی تلفنی شنبه تا چهارشنبه ۹ صبح الی ۱۸ عصر ، پنجشنبه ۹ صبح الی ۱۳ ظهر